Skip to content

Ambtelijk secretaris - 8 uur

€ 3.068 - € 4.372 per maandManagementBuurtteam

Functieomschrijving

Ambtelijk secretaris 8 uur per week

Stichting SEZO
Stichting SEZO staat voor het verlenen van maatschappelijke diensten in Amsterdam Nieuw-West. Daaronder valt in ruime zin het bieden van ondersteuning aan Amsterdammers door middel van het organiseren en inrichten van buurtteams en het financieren van buurtteamactiviteiten, integrale schuldhulpverlening en vroeg signalering en sociaal raadslieden.

Voor veel Amsterdammers uit Nieuw-West is de drempel om hulp te vragen groot. Door onze kennis en ervaringsdeskundigheid, en door samen te werken met formele en informele partijen die deze Amsterdammers al goed kennen, verlagen wij de drempel en bieden eerder ondersteuning.


Wij geloven in het vergroten van zelfredzaamheid en stimuleren dat. Daarbij hebben we aandacht voor kwetsbare mensen en mensen die buiten de boot dreigen te vallen

Door onze activiteiten en buurtteams dichtbij, integraal en slim te organiseren, te blijven leren en daadkrachtig te zijn op actuele thema’s, dragen wij bij aan een goed functionerend, laagdrempelig en efficiënt stelsel van sociale zorg met gelijke kansen voor alle Amsterdammers in Nieuw-West.


Wat ga je doen?
Als ambtelijk secretaris ben je de spil van de ondernemingsraad. Niet alleen verzorg je de volledige administratie en organiseer je de OR vergaderingen, ook is een belangrijke rol voor je weggelegd in het bewaken van (naleving van) de wetten en procedures die jij scherp voor ogen hebt.

Je biedt ondersteuning en advies aan de ondernemingsraad bij al haar taken. Je hebt een talent voor het leggen van verbindingen tussen de ondernemingsraad, de Raad van Bestuur en andere betrokken partijen. Bovendien draag je bij aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de ondernemingsraad, zonder daarbij je rol als secretaris uit het oog te verliezen. De ondernemingsraad heeft het afgelopen jaar een aantal nieuwe leden verwelkomd en bestaat momenteel uit 9 leden. Op elke woensdag vergadert de OR waarbij het noodzakelijk is dat jij aanwezig bent.

Door jouw kennis van de Wet op Ondernemingsraden en je doortastende persoonlijkheid, zorg je voor een ideale voorbereiding van de OR op besluitvorming. Daarbij treedt je op als vraagbaak voor OR en bestuur. Je bent een specialist op het gebied van het archiveren en bijhouden van documentatie. Je verzorgt informatievoorziening richting medewerkers zoals OR publicaties en overige communicatie. Je beheert de mailbox van de OR en zorgt voor een adequate afhandeling van de hieruit voorkomende acties in samenwerking met de OR-leden. Je verzorgt de correspondentie, je maakt de agenda, de notulen en het verslag, en je organiseert vergaderfaciliteiten. Je ondersteunt de OR op het gebied van de WOR, arbeidsrecht, Arbo, cao en overige juridische zaken. Rondom het adviesrecht op stedelijke functies zal je samen optrekken met de OR-en van alle buurtteamorganisaties Amsterdam. Je adviseert de OR met betrekking tot wettelijke positie van de OR en ondersteunt bij het optimaliseren van interne werkwijzen en gebruiken. Je geeft advies over te volgen trainingen voor OR-leden en OR-commissies. Ook organiseer je de verkiezingen voor de OR. Je werkt nauw samen met het dagelijks bestuur van de ondernemingsraad en met de bestuurssecretaris in het bijzonder.

Kortom; een veelzijdige en zelfstandige functie binnen een dynamische en steeds veranderende werkomgeving.

Vereisten

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op hbo niveau;
 • Meerdere jaren ervaring in de functie van Ambtelijk secretaris;
 • Je hebt aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving, met name met betrekking tot de wet op de ondernemingsraden;
 • Je hebt administratieve ervaring, o.a. het opstellen van een agenda en notuleren, je bent mondeling en schriftelijk communicatief vaardig;
 • Je bent proactief en in staat zowel zelfstandig als in het team te werken;
 • Je kan goed plannen en organiseren en weet alle belanghebbenden betrokken te houden op de gemaakte afspraken;
 • Je gaat voor resultaat waarbij je een positieve bijdrage biedt aan de verdere ontwikkeling van de ondernemingsraad.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie in Amsterdam Nieuw-West, locaties zijn het voormalig Slotervaartziekenhuis aan de Louwesweg 6G en het emancipatiecentrum Vrouw en Vaart aan de President Allendelaan;
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 met een minimum van € 3.068,- en een maximum van € 4.372,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Individueel Keuze Budget dat je kan omzetten naar extra geld of vrije dagen. Dit is ruim 18,5% van je brutoloon;
 • Individueel Loopbaanbudget dat je kan gebruiken voor een opleiding waar jij energie van krijgt;
 • Deelname aan onze pensioenregeling en er is een reiskostenregeling;
 • Een laptop en smartphone;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Werktijden die in overleg kunnen worden bepaald; wel zo prettig; 
 • Mogelijkheid om een gedeelte van de tijd thuis te werken;
 • En heel belangrijk: gezellige collega’s en een team waarin leren en ontwikkeling centraal staan. 

We streven als werkgever naar een diverse en inclusieve werkomgeving. In onze organisatie willen we een cultuur van openheid en respect creëren, waarin iedereen zich veilig voelt. We vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de gemeenschap waarin we werken.

Gelijkheid en diversiteit zijn kernwaarden voor ons, ongeacht iemands achtergrond, geaardheid, leeftijd, geslacht of geloof. Hierdoor ontstaat een werkomgeving waarin alle collega's met hun unieke talenten welkom zijn en waar verschillen worden gekoesterd. We moedigen kandidaten met diverse achtergronden van harte aan om te solliciteren.

Interesse?
Ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan snel via de sollicitatie button en dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je toch nog vragen over de functie? Dan kan je terecht bij Marijo Oudendijk, voorzitter OR, via telefoonnummer 06 39312214 of via m.oudendijk@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl. De vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Management
Buurtteam

of

Management
Buurtteam