Overslaan naar content

Coördinator team Welkom

Op locatie€ 3.319 - € 4.729 per maandBuurtteam24-32 uur, Buurtteam

Functieomschrijving

Het team Welkom is een nieuw onderdeel binnen SEZO/Buurtteam Amsterdam Nieuw-West en speelt een cruciale rol in het verbinden van mensen met de juiste ondersteuning. Dit team bestaat uit coördinatoren, buurtteammedewerkers, sociaal raadslid-ondersteuners, vrijwilligers en medewerkers van het Klant Contact Centrum. Ze werken vanuit zes SEZO-locaties, drie aanmeldteams en 13 WegWijsSalons en 18 basisscholen, waardoor we flexibel kunnen inspelen op de behoeften van de bewoners in Amsterdam Nieuw-West.

Ben jij een geboren coördinator met een hart voor het ondersteunen van anderen? Wil je samen met ons het verschil maken in het leven van Amsterdammers in Nieuw-West? Dan is deze uitdaging voor jou!

Voor ons team Welkom zijn wij op zoek naar 2 tot 4 Coördinatoren

Hoe ziet jouw rol als Coördinator team Welkom eruit?
Als Coördinator van het team Welkom ben jij de drijvende kracht in het realiseren van onze doelen. Je zorgt ervoor dat onze WegWijsSalons soepel verlopen en dat de medewerkers optimaal ondersteund worden bij het uitvoeren van hun taken. Je streeft ernaar om de doelstellingen te behalen en creëert daarbij een veilige en ondersteunende omgeving voor de inwoners van Nieuw-West. Jouw inzet helpt hun zelfredzaamheid te vergroten en draagt bij aan een betere kwaliteit van leven.

Wie zijn wij?
Bij SEZO/Buurtteam Amsterdam Nieuw-West richten we ons op het verbeteren van welzijn en welvaart voor alle Amsterdammers. Wij bieden specialistische ondersteuning via onze teams voor schuldhulpverlening, sociaal juridische dienstverlening, (Vroeg) Eropaf, SEZO Emancipatie & Participatie en SEZO Spel & Opvoeden.

Wij werken nauw samen met organisaties zoals Eigenwijks, OKT, WPI en verschillende vrouwenorganisaties. Ons doel? Dat is het bieden van ondersteuning die perfect aansluit op de specifieke situatie en leefwereld van elke Amsterdammer.

We streven ernaar om ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, ontmoeten, inkomen, schulden en veiligheid beter vindbaar en laagdrempeliger te maken.
Onze acht buurtteams, bestaande uit professionals met diverse expertises, vormen de spil in de wijk. Hierdoor zorgen we ervoor dat elke Amsterdammer zich welkom voelt en toegang heeft tot de benodigde ondersteuning.

Het Team Welkom is een nieuw onderdeel binnen SEZO en speelt een cruciale rol in het verbinden van mensen met de juiste ondersteuning. Dit team bestaat uit coördinatoren, buurtteammedewerkers, sociaal raadslid-ondersteuners, vrijwilligers en medewerkers van het Klant Contact Centrum. Ze werken vanuit zes SEZO locaties, drie aanmeldteams en twaalf WegWijsSalons (zie link: De WegWijsSalon in Amsterdam - Antwoord op al je vragen), waardoor we flexibel kunnen inspelen op de behoeften van de bewoners in Amsterdam Nieuw-West.

Wat ga je doen?
Als Coördinator van het team Welkom coördineer je de dagelijkse en administratieve werkzaamheden en zorg je ervoor dat werkplannen correct worden uitgevoerd. Je werkt nauw samen met SEZO-collega’s en medewerkers van samenwerkingspartners om onze doelstellingen te behalen en monitort daarbij de kwaliteit en kwantiteit van onze dienstverlening. Je analyseert ontwikkelingen en knelpunten in het operationeel beleid en neemt actie waar nodig.

Jij bent het centrale aanspreekpunt binnen het team en onderhoudt contacten met externe partijen. Je zet je actief in om de deskundigheid van je team te bevorderen. Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied en draagt deze kennis over aan je interne en externe collega’s. Samen met onze vrijwilligerscoördinator onderzoek je de behoeften aan deskundigheidsbevordering en trainingen voor onze (vrijwillige) medewerkers en adviseer je hierover.

Je bent verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de faciliteiten en inventaris op de werklocatie, zoals het aanvullen van voorraden en het leggen van contacten met ICT als apparatuur niet naar behoren werkt. Daarnaast zorg je voor een geoliede samenwerking tussen alle onderdelen van team Welkom. Je initieert nieuwe samenwerkingsverbanden om onze dienstverlening continu te verbeteren en te innoveren.

Vereisten

Wat breng jij mee?

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt kennis met het Sociale Domein in Amsterdam (Nieuw-West), of bent in staat dat snel je eigen te maken
 • Je hebt een proactieve houding en kunt vooruitkijken en anticiperen op wat de situatie vraagt.
 • Je zorgt voor een goede werksfeer en een inspirerend leerklimaat , waardoor de teamleden zich ondersteund en gemotiveerd voelen om team Welkom verder te innoveren.
 • Je kunt je gedachten goed in woord en geschrift uiteenzetten, wat cruciaal is voor heldere interne en externe communicatie.
 • Je bent digitaal vaardig en werkt moeiteloos met diverse digitale tools, essentieel voor onze moderne werkplekken.
 • Je hebt het vermogen om uit data, informatie en kennis te genereren.
 • Je bent stressbestendig en in staat om onder druk en in onverwachte situaties effectief te blijven functioneren.


Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie midden in Amsterdam Nieuw-West in een leuk, multidisciplinair team;
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 met een minimum van € 3.319,- en een maximum van € 4.729,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Individueel Keuze Budget dat je kan omzetten naar extra geld of vrije dagen. Dit is ruim 16% van je brutoloon en je krijgt 26 bovenwettelijke uren o.b.v. fulltime die je kan omzetten in geld;
 • Individueel Loopbaanbudget dat je kan gebruiken voor een opleiding waar jij energie van krijgt; 
 • Deelname aan onze pensioenregeling en er is een reiskostenregeling;
 • Een laptop en smartphone;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Werktijden die in overleg kunnen worden bepaald; wel zo prettig; 
 • Mogelijkheid om een gedeelte van de tijd thuis te werken;
 • En heel belangrijk: gezellige collega’s en een team waarin leren en ontwikkeling centraal staan. 


Geïnteresseerd?
Ben je enthousiast geworden over deze uitdagende functie en onze organisatie? Dan leren wij jou graag kennen! Solliciteer snel via de sollicitatiebutton en dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de projectleider Jamal Mechbal via telefoonnummer 06 26339700.

Je kunt solliciteren tot en met donderdag 1 augustus. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 6 en woensdag 7 augustus. Na het eerste gesprek volgt een tweede gesprek op 20 augustus.

Op locatie
Buurtteam
24-32 uur, Buurtteam

of

Op locatie
Buurtteam
24-32 uur, Buurtteam