Overslaan naar content

Jongerenschuldhulpverlener

Op locatie€ 3.156 - € 4.496 per maandBuurtteam24-36 uur, Buurtteam

Functieomschrijving

Midden in het hart van Amsterdam Nieuw-West staan onze buurtteams klaar om te helpen. We zijn er voor de mensen van Nieuw-West, altijd binnen handbereik.

Onze missie? Jongeren in staat stellen om zelfstandig te zijn, gebaseerd op hun unieke krachten en talenten. Bij ons staat respect voor ieders individualiteit centraal, omdat we geloven dat iedereen het recht heeft op een hoogwaardige levenskwaliteit!

Als jongerenschuldhulpverlener richten we ons specifiek op Amsterdamse jongeren die worstelen met financiële problemen in relatie tot hun huisvesting, werk en onderwijs. We begeleiden hen bij het oplossen van deze financiële uitdagingen door middel van praktisch advies. Daarnaast leren we hen ook om verstandig met geld om te gaan, zodat ze in de toekomst financiële problemen kunnen voorkomen.


Binnen onze organisatie werken een deel van de schuldhulpverleners nauw samen met de gemeente op het gebied van Werk Participatie & Inkomen (WPI). Hierin wordt ook een onderscheid gemaakt tussen volwassen Amsterdammers en jongeren. Onze WPI-afdeling werkt samen met Jongerenadviseurs van de gemeente; zij kunnen Amsterdammers doorsturen naar onze WPI-schuldhulpverleners indien zij constateren dat er hulp bij schulden nodig is. Het gaat hier specifiek om Amsterdammers die in de bijstand zitten. Daarnaast kunnen er ook aanmeldingen binnenkomen via Raadsinformatiesysteem (RIS).

Een WPI-schuldhulpverlener doet alleen de voorkant het schuldhulpverleningstraject; hij/zij houdt een Budgetadviesgesprek met de Amsterdammer om uit te leggen wat schuldhulpverlening inhoudt en wat de Amsterdammer kan verwachten. Daarnaast kan een WPI-medewerker de eerste stappen zetten om de situatie te stabiliseren. Een casus die langer dan 4 maanden in beslag neemt wordt (warm) overgedragen naar JSHV.”


Wie zijn wij?
Buurtteam Amsterdam Nieuw-West
Onze organisatie, Buurtteam Amsterdam Nieuw-West, ondersteunt Amsterdammers om duurzaam hun situatie te verbeteren en zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. We doen dit door een integrale aanpak met aandacht voor alle leefgebieden en vraagstukken. We kijken naar de mogelijkheden in de buurt en schakelen, indien nodig, specialistische hulp in, zoals schuldhulpverlening, sociaal juridische dienstverlening, (V)EOA, SEZO Emancipatie & Participatie en SEZO Spel & Opvoeden. We stemmen altijd af op de specifieke situatie van de Amsterdammer, dicht bij hun leefwereld.

Toegankelijk voor elke Amsterdammer. Ons doel is om zorg en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, inkomen, schulden en veiligheid beter vindbaar en laagdrempeliger te maken. Onze buurtteams, bestaande uit professionele hulpverleners met diverse expertises, zijn de spil in de wijk waar alle hulp samenkomt.

Het team
Je maakt deel uit van ons Jongerenschuldhulpverleningsteam, onder leiding van een enthousiaste teamleider. Binnen dit team vind je meerdere professionele jongerenschuldhulpverleners.

Ons team staat bekend om hard werken, maar tegelijk lachen we heel veel! We zijn collegiaal, betrokken en zetten ons met passie in voor de Amsterdammers. Bovendien, in ons team moedigen we actieve betrokkenheid aan als het gaat om het verbeteren van onze hulpverlening. We hebben niet alleen oog voor de Amsterdammer, maar ook voor elkaar. Samen vormen we een geweldige werkfamilie.

Wat ga je doen?

 • Je voert kennismakings- en intakegesprekken om de situatie van de Amsterdammer te begrijpen. Samen stel je een Plan van Aanpak op;
 • Je analyseert de financiële situatie, identificeert uitgavenpatronen en zoekt naar mogelijke oorzaken van schulden;
 • Indien nodig, verwijs je de Amsterdammer door naar interne collega's of externe partners;
 • Je onderhandelt, gebaseerd op de intakegegevens, met schuldeisers en deurwaarders, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je voert coaching- en begeleidingsgesprekken, individueel en in groepsverband, zoals tijdens Buurtspreekuren;
 • Je stelt betalingsregelingen op volgens de NVVK-gedragscode;Je ondersteunt de Amsterdammer bij het uitvoeren van het Plan van Aanpak, inclusief begeleiding en voorlichting, om schuldenvrij te worden;
 • Indien nodig, geef je een WSNP-verklaring uit;
 • Je begeleidt de Amsterdammer gedurende het GKA- of WSNP-traject, inclusief het gebruik van moratorium of dwangakkoord;
 • Je handelt crisissituaties af en houdt spreekuren op verschillende locaties.

Vereisten

Wat breng jij mee?
Je bent nieuwsgierig, creatief en je bent in staat om gesloten deuren te openen. Dankzij je positieve, open en empathische houding kan je andere uitdagen, zowel binnen als buiten het team en de organisatie. Je bent proactief, werkt goed zelfstandig maar weet je team hierin mee te nemen.


Verder:

 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld Social Work, Rechten of SJD;
 • Toewijding aan het leven van hoogwaardige diensten aan Amsterdammers in financiële nood;
 • Een proactieve en innovatie mindset, waarbij je rekening houdt met diverse culturele achtergronden;
 • Een oplossingsgerichte houding, kan je goed communiceren, zoek je graag de samenwerking op en ben je flexibel ingesteld;
 • De beschikking over cijfermatige en financiële kennis, evenals ervaring met ondernemers;
 • Kennisgenomen van de gedragscode schuldregeling NVVK, relevante wetgeving en het sociale zekerheidsstelsel;
 • Het begrijpen van maatschappelijke en psychosociale oorzaken van schuldenproblematiek.


Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie midden in Amsterdam Nieuw-West (onze locaties kun je vinden in het voormalig Slotervaartziekenhuis, midden in Osdorp op de Wolbrantskerkweg, aan De Tourton Bruijnsstraat en aan de Belgiëlaan in Nieuw Sloten of op de Derkinderenstraat) in een leuk, multidisciplinair team;
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 met een minimum van € 3.156,- en een maximum van € 4.496,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Individueel Keuze Budget welk je kan omzetten naar extra geld of vrije dagen. Dit is ruim 16% van je brutoloon en je krijgt 26 bovenwettelijke uren o.b.v. fulltime die je kan omzetten in geld;
 • Individueel Loopbaanbudget dat je kan gebruiken voor een opleiding waar jij energie van krijgt;
 • Deelname aan onze pensioenregeling en er is een reiskostenregeling;
 • Een laptop en smartphone;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd; 
 • Werktijden die in overleg kunnen worden bepaald; wel zo prettig; 
 • Mogelijkheid om een gedeelte van de tijd thuis te werken;
 • En heel belangrijk: gezellige collega’s en een team waarin leren en ontwikkeling centraal staan. 

We streven als werkgever naar een diverse en inclusieve werkomgeving. In onze organisatie willen we een cultuur van openheid en respect creëren, waarin iedereen zich veilig voelt. We vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de gemeenschap waarin we werken. Gelijkheid en diversiteit zijn kernwaarden voor ons, ongeacht iemands achtergrond, geaardheid, leeftijd, geslacht of geloof. Hierdoor ontstaat een werkomgeving waarin alle collega's met hun unieke talenten welkom zijn en waar verschillen worden gekoesterd. We moedigen kandidaten met diverse achtergronden van harte aan om te solliciteren.

Interesse?
Ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan snel via de sollicitatie button en dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je toch nog vragen over de functie? Dan kan je terecht bij recruitment via recruitment@sezo.nl. De vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Op locatie
Buurtteam
24-36 uur, Buurtteam

of

Op locatie
Buurtteam
24-36 uur, Buurtteam