Skip to content

Medewerker (Vroeg)Eropaf (32-36 uur per week)

BuurtteamBuurtteam, VroegEropAf

Functieomschrijving

Op verschillende locaties midden in Amsterdam Nieuw-West zijn buurtteams te vinden. Ondersteuning voor de Amsterdammers in Nieuw-West is daarom altijd dichtbij.

(Vroeg) Eropaf is een samenwerking tussen Amsterdamse woningcorporaties, energiemaatschappijen, zorgverzekeraars, WPI en de instellingen voor maatschappelijke dienstverlening en heeft als doel bewoners uit Amsterdam Nieuw-West met (een) betalingsachterstand(en) in huur, energie en DGBA of met een dreigende ontruiming preventief te bezoeken, zodat grote(re) schuldenproblematiek en de ontruiming wordt voorkomen. Binnen het team (Vroeg) Eropaf vallen ook de onderdelen crisisschuldhulpverlening, energieadvies en (budget)trainingen.


Wie zijn wij?

Elke Amsterdammer kan terecht bij een buurtteam voor vragen en ondersteuning op het gebied wonen, welzijn, inkomen, schulden en veiligheid. Een plek in de buurt waar men kan binnenlopen of naar toe kan bellen. Zorg en ondersteuning wordt daarmee beter vindbaar, herkenbaar en laagdrempelig voor inwoners. Elk buurtteam bestaat uit professionele hulpverleners met verschillende expertises. Ze zijn de spil in de wijk waar alle zorg en ondersteuning samenkomt. Sinds 1 april 2021 kan iedere Amsterdammer terecht bij een buurtteam voor vragen en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, inkomen, schulden en veiligheid. Een plek in de buurt waar men kan binnenlopen of naar toe kan bellen. Zorg en ondersteuning wordt daarmee beter vindbaar, herkenbaar en laagdrempelig voor inwoners. Elk buurtteam bestaat uit professionele hulpverleners met verschillende expertises. Ze zijn de spil in de wijk waar alle zorg en ondersteuning samenkomt. 

De Buurtteamorganisatie Nieuw-West ondersteunt Amsterdammers om hun situatie duurzaam te verbeteren en zo zelfstandig mogelijk mee te kunnen doen in de samenleving. Altijd in afstemming met de Amsterdammer en zijn of haar specifieke situatie: dicht bij zijn of haar leefwereld. Ze doen dat door een integrale samenhangende aanpak met aandacht voor alle leefgebieden en alle vraagstukken. Er wordt gekeken naar mogelijkheden in de directe omgeving, een verbinding met collectieve voorzieningen in de buurt en waar nodig wordt specialistische hulp ingeschakeld. Binnen de Buurtteamorganisatie Nieuw-West bestaat de specialistische hulp uit schuldhulpverlening, sociaal juridische dienstverlening en (Vroeg) Eropaf . Daarnaast bestaat de organisatie uit SEZO Emancipatie & Participatie en SEZO Spel & Opvoeden. 


Wat ga je doen?

 • Je benadert in een vroeg stadium, op een outreachende manier, Amsterdammers met een betalingsprobleem om hen te overtuigen om gebruik te maken van de hulp die SEZO kan bieden;
 • Je motiveert de cliënt om hulp te accepteren in de vorm van inventarisatie van de financiële en sociale situatie en je maakt samen een plan van aanpak;
 • Je signaleert daarbij ook andere dan financiële problematiek en stemt binnen de het  Buurtteam of met andere collega’s binnen het sociaal domein een gezamenlijk plan af voor en met de Amsterdammer.
 • Je hebt contact met melders, schuldeisers en diverse andere instanties.  Het gaat om een heel afwisselende functie waarin je de Amsterdammer opzoekt in zijn eigen omgeving.
 • Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op gebied van schuldhulpverlening, (Vroeg) Eropaf en de ontwikkelingen in de Buurtteamorganisaties.

Het team

Je werkt in het team (Vroeg) Eropaf onder leiding van een teamleider. Het team bestaat uit meerdere administratief medewerkers en medewerkers (V)EOA. In ons team wordt hard gewerkt en veel gelachen! Het team werkt nauw samen met verschillende instanties. Het (Vroeg) Eropaf traject houdt in dat woningcorporaties, energieleveranciers, zorgverzekeraars en de gemeente melding maken van een Amsterdammer met een betalingsachterstand en het team van (Vroeg) Eropaf via o.a. huisbezoeken contact opneemt met deze Amsterdammer om hulp te bieden bij het oplossen van (mogelijke) geld problemen.

Vereisten

Wat breng je mee?

Je bent te typeren als een stevige en weerbare persoonlijkheid. Je gaat voor het bereiken van resultaten en hecht waarde aan het leveren van kwaliteit. Je bent proactief en zelfstandig en cultuursensitief. Je werkt graag samen met collega’s waarbij je een flexibele en oplossingsgerichte houding laat zien, maar ook helder maakt wie waarvoor verantwoordelijk is. Jij herkent je verder in het volgende profiel:

 • Je bent een sociaal vaardig, enthousiast en ondernemend persoon met een afgeronde, relevante hbo-opleiding (bijvoorbeeld Social Work); 
 • Je bent gewend outreachend te werken en huisbezoeken af te leggen;
 • Je geeft niet snel op en weet om te gaan met weerstanden en complex gedrag;
 • Je hebt kennis van en inzicht in financiën, budgettering, financieel- en administratieve procedures en relevante sociaaljuridische wet- en regelgeving;
 • Je kunt omgaan met cliënten, specifiek in een situatie waarbij sociaal-financiële problematiek speelt en je ziet hier kansen in;
 • Je bent gestructureerd en kunt goed cijfermatig werken;
 • Je kunt omgaan met werkdruk, kan grenzen stellen, maar je durft ook te pionieren en risico’s te nemen; 
 • Je kent bij voorkeur de sociale kaart en het zorgnetwerk van Amsterdam en bent bekend met het begrippenkader van jongeren en andere instanties;
 • Je snapt hoe het is om met Amsterdammers van allerlei diverse achtergronden te werken; 
 • Je bent bekend met actuele maatschappelijke vraagstukken;
 • Je kunt samen met andere disciplines van het buurtteam werken aan maatwerk voor de Amsterdammer;
 • Je beschikt over goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en beheerst gesprekstechnieken;
 • Je kunt reflecteren op je eigen (professionele) handelen. Leren van ervaringen staat bij jou hoog in het vaandel;
 • Je bent gewend outreachend te werken en huisbezoeken af te leggen; 
 • Je beschikt over goede computervaardigheden en je bent gewend om met een (klanten)registratiesysteem te werken;
 • Je bent flexibel in jouw werktijden en bent bereid om in de avonduren te werken.

Wij bieden jou!

 • Een uitdagende functie midden in Amsterdam Nieuw-West (onze locaties kun je vinden in het voormalig Slotervaartziekenhuis, midden in Osdorp op de Wolbrantskerkweg, aan De Tourton Bruijnsstraat en aan de Belgiëlaan in Nieuw Sloten) in een leuk, multidisciplinair team!
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 met een minimum van € 2.867,- en een maximum van € 4.086,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). 
 • Individueel Keuze Budget. Dit is ruim 18,5% van je bruto loon dat je zelf kan omzetten naar extra geld of vrije dagen. 
 • Individueel Loopbaanbudget dat je kan gebruiken voor een opleiding waar jij energie van krijgt. 
 • Deelname aan onze pensioenregeling en er is een reiskostenregeling.
 • Een laptop en smartphone. 
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. 
 • Werktijden die in overleg kunnen worden bepaald; wel zo prettig. 
 • Mogelijkheid om een gedeelte van de tijd thuis te werken.
 • En heel belangrijk: gezellige collega’s en een team waarin leren en ontwikkeling centraal staat. 
 • En heel belangrijk: werken in een klein team met een informele werksfeer waarin je verantwoordelijkheid krijgt voor je eigen werk en ruimte voor initiatief wanneer er verbetermogelijkheden in het administratieve proces mogelijk zijn.


Als werkgever streven wij naar een diverse en inclusieve werkomgeving voor onze vrijwilligers en medewerkers. We willen een open organisatie zijn waar iedereen zich veilig voelt en waar respect is voor elkaar. Ons personeelsbestand is een afspiegeling van de buurt waarin wij werken. Gelijkwaardigheid en diversiteit staat voorop, ongeacht iemands afkomst, geaardheid, achtergrond, leeftijd, sekse of geloof. Daardoor ontstaat een werksfeer waarin ruimte is voor elke unieke collega met ieders eigen unieke talenten en waar verschillen worden gewaardeerd. Kandidaten met een diverse achtergrond worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Interesse?


Ben jij enthousiast en ben je degene die we zoeken? Stuur dan snel je sollicitatie via de sollicitatiebutton. Voor toelichting en vragen over de functie kun je terecht bij Sarah Kamal, teamleider (V)EOA via (06) 41419522 of s.kamal@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl. Deze vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Buurtteam
Buurtteam, VroegEropAf
Buurtteam
Buurtteam, VroegEropAf