Overslaan naar content

Buurtteammedewerker

Op locatie€ 2.806 - € 4.729 per maandBuurtteam24-36 uur, Buurtteam

Functieomschrijving

Jij gaat graag samen met de bewoners van Amsterdam Nieuw-West op zoek naar de oorzaak van hun problemen en helpt hen bij het vinden van oplossingen. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder.

Wie zijn wij?
Buurtteam Amsterdam Nieuw-West
Onze organisatie, Buurtteam Amsterdam Nieuw-West, ondersteunt Amsterdammers om duurzaam hun situatie te verbeteren en zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. We doen dit door een integrale aanpak met aandacht voor alle leefgebieden en vraagstukken. We kijken naar de mogelijkheden in de buurt en schakelen, indien nodig, specialistische hulp in, zoals schuldhulpverlening, sociaal juridische dienstverlening, (V)EOA, SEZO Emancipatie & Participatie en SEZO Spel & Opvoeden. We stemmen altijd af op de specifieke situatie van de Amsterdammer, dicht bij hun leefwereld. 

Toegankelijk voor elke Amsterdammer. Ons doel is om zorg en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, inkomen, schulden en veiligheid beter vindbaar en laagdrempeliger te maken. Onze buurtteams, bestaande uit professionele hulpverleners met diverse expertises, zijn de spil in de wijk waar alle hulp samenkomt.

Wat ga je doen?
Door je proactieve, creatieve en meedenkende houding lever je maatwerk voor de Amsterdammers die je begeleidt. Je kijkt naar wat er aansluit bij de hulpvraag en maakt samen een helder plan van aanpak gericht op duurzame verbinding waarbij de regie bij de Amsterdammer ligt. Je maakt een professionele afweging en waar nodig overleg je dit met je team. Het is belangrijk dat je het netwerk of de informele zorg van de Amsterdammer hierin betrekt. Daarnaast beoordeel je zelf of je de begeleiding kunt uitvoeren en schakel je, indien nodig, aanvullende zorg in.

De vragen van de Amsterdammer liggen op veel verschillende leefgebieden, zoals: mantelzorg, reclassering, LVB, GGZ en verslaving. Je krijgt te maken met ouderen, dak- en thuislozen, statushouders en multiprobleem-gezinnen.

Wat breng jij mee?
Door je sociale vaardigheden weet jij goed te handelen in complexe situaties. Je bent enthousiast en onderneemt graag actie en weet dit altijd goed over te dragen op de Amsterdammer en zijn netwerk.


Verder:

 • Een afgeronde relevante mbo-4 opleiding, bijvoorbeeld SMD of een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Social Work;
 • Het is een pré als je ervaring hebt in Social Work, maatschappelijk werk en/of ambulante ondersteuningswerk;
 • Je weet hoe je je werk indeelt om werkdruk tegen te gaan, kan goed je grenzen aangeven maar je durft risico’s te nemen en te pionieren;
 • Je kent bij voorkeur de sociale kaart en het zorgnetwerk van Amsterdam;
 • Je snapt hoe het is om met Amsterdammers met diverse achtergronden te werken;
 • Je kan goed reflecteren op je eigen handelen, leert van je ervaringen en vraagt graag feedback aan je collega’s;
 • Je beschikt over goede computervaardigheden en je bent gewend om met een (klanten)registratiesysteem te werken.

Vereisten

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie midden in Amsterdam Nieuw-West (onze locaties kun je vinden in het voormalig Slotervaartziekenhuis, midden in Osdorp op de Wolbrantskerkweg, aan De Tourton Bruijnsstraat en aan de Belgiëlaan in Nieuw Sloten of op de Derkinderenstraat) in een leuk, multidisciplinair team;
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, met een minimum van € 2.805,- en een maximum van € 4.729 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Individueel Keuze Budget welk je kan omzetten naar extra geld of vrije dagen. Dit is ruim 16% van je brutoloon en je krijgt 26 bovenwettelijke uren o.b.v. fulltime die je kan omzetten in geld;
 • Individueel Loopbaanbudget dat je kan gebruiken voor een opleiding waar jij energie van krijgt;
 • Deelname aan onze pensioenregeling en er is een reiskostenregeling;
 • Een laptop en smartphone;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Werktijden die in overleg kunnen worden bepaald; wel zo prettig; 
 • Mogelijkheid om een gedeelte van de tijd thuis te werken;
 • En heel belangrijk: gezellige collega’s en een team waarin leren en ontwikkeling centraal staan. 

We streven als werkgever naar een diverse en inclusieve werkomgeving. In onze organisatie willen we een cultuur van openheid en respect creëren, waarin iedereen zich veilig voelt. We vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de gemeenschap waarin we werken. Gelijkheid en diversiteit zijn kernwaarden voor ons, ongeacht iemands achtergrond, geaardheid, leeftijd, geslacht of geloof. Hierdoor ontstaat een werkomgeving waarin alle collega's met hun unieke talenten welkom zijn en waar verschillen worden gekoesterd. We moedigen kandidaten met diverse achtergronden van harte aan om te solliciteren.

Interesse?
Ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan snel via de sollicitatie button en dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je toch nog vragen over de functie? Dan kan je terecht bij Recruitment via recruitment@sezo.nl. De vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Op locatie
Buurtteam
24-36 uur, Buurtteam

of

Op locatie
Buurtteam
24-36 uur, Buurtteam