Overslaan naar content

Schuldhulpverlener in het Buurtteam

Op locatie€ 3.319 - € 4.729 per maandBuurtteam24-36 uur, Buurtteam

Functieomschrijving

Wil jij een positieve impact hebben op het leven van Amsterdammers die kampen met schulden? Dan krijg jij de kans om als schuldhulpverlener het echte verschil te maken!

Wie zijn wij?
Buurtteam Amsterdam Nieuw-West
Onze organisatie, Buurtteam Amsterdam Nieuw-West, ondersteunt Amsterdammers om duurzaam hun situatie te verbeteren en zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. We doen dit door een integrale aanpak met aandacht voor alle leefgebieden en vraagstukken. We kijken naar de mogelijkheden in de buurt en schakelen, indien nodig, specialistische hulp in, zoals schuldhulpverlening, sociaal juridische dienstverlening, (V)EOA, SEZO Emancipatie & Participatie en SEZO Spel & Opvoeden. We stemmen altijd af op de specifieke situatie van de Amsterdammer, dicht bij hun leefwereld.

Toegankelijk voor elke Amsterdammer. Ons doel is om zorg en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, inkomen, schulden en veiligheid beter vindbaar en laagdrempeliger te maken. Onze buurtteams, bestaande uit professionele hulpverleners met diverse expertises, zijn de spil in de wijk waar alle hulp samenkomt.

Het team
Je wordt onderdeel van ons buurtteam in Amsterdam Nieuw-West. Ons team bestaat uit schuldhulpverleners, buurtteammedewerkers, ervaringsdeskundige medewerkers, sociaal raadslieden en gedreven vrijwilligers.

Binnen dit team heerst een goede sfeer waarin iedereen zich vol passie inzet voor de ondersteuning van Amsterdammers. Hier vinden we het belangrijk om ideeën te delen en onze hulpverlening constant te verbeteren. We hebben niet alleen oog voor de mensen die we helpen, maar ook voor elkaar.

Wat ga je doen?
In de rol van schuldhulpverlener ben jij het die écht het verschil maakt. Je gaat verder dan alleen de schulden en kijkt naar het complete plaatje. Je werkt samen met Amsterdammers om niet alleen hun financiële problemen aan te pakken, maar ook de oorzaken ervan te begrijpen. Samen zorgen jullie voor een Plan van Aanpak en sta je hen bij gedurende het hele traject.

Je onderhandelt met schuldeisers en deurwaarders en bent sterk mondeling als schriftelijk. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen om de financiële last te verlichten. Daarnaast ben je beschikbaar voor spreekuren en werk je samen in een team dat zich volledig inzet om mensen te ondersteunen bij het creëren van een betere toekomst.

Vereisten

Wat breng jij mee?
Je bent nieuwsgierig, creatief en je bent in staat om gesloten deuren te openen. Dankzij je positieve, open en empathische houding kan je andere uitdagen, zowel binnen als buiten het team en de organisatie. Je bent proactief, werkt goed zelfstandig maar weet je team hierin mee te nemen.


Verder:

 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld Social Work, Rechten of SJD;
 • Toewijding aan het leven van hoogwaardige diensten aan Amsterdammers in financiële nood;
 • Een proactieve en innovatie mindset, waarbij je rekening houdt met diverse culturele achtergronden;
 • Een oplossingsgerichte houding, kan je goed communiceren, zoek je graag de samenwerking op en ben je flexibel ingesteld;
 • De beschikking over cijfermatige en financiële kennis, evenals ervaring met ondernemers;
 • Kennisgenomen van de gedragscode schuldregeling NVVK, relevante wetgeving en het sociale zekerheidsstelsel;
 • Het begrijpen van maatschappelijke en psychosociale oorzaken van schuldenproblematiek.


Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie midden in Amsterdam Nieuw-West (onze locaties kun je vinden in het voormalig Slotervaartziekenhuis, midden in Osdorp op de Wolbrantskerkweg, aan De Tourton Bruijnsstraat en aan de Belgiëlaan in Nieuw Sloten of op de Derkinderenstraat) in een leuk, multidisciplinair team;
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 met een minimum van € 3.319,- en een maximum van € 4.729,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Individueel Keuze Budget welk je kan omzetten naar extra geld of vrije dagen. Dit is ruim 16% van je brutoloon en je krijgt 26 bovenwettelijke uren o.b.v. fulltime die je kan omzetten in geld;
 • Individueel Loopbaanbudget dat je kan gebruiken voor een opleiding waar jij energie van krijgt; 
 • Deelname aan onze pensioenregeling en er is een reiskostenregeling;
 • Een laptop en smartphone;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Werktijden die in overleg kunnen worden bepaald; wel zo prettig; 
 • Mogelijkheid om een gedeelte van de tijd thuis te werken;
 • En heel belangrijk: gezellige collega’s en een team waarin leren en ontwikkeling centraal staan. 

We streven als werkgever naar een diverse en inclusieve werkomgeving. In onze organisatie willen we een cultuur van
openheid en respect creëren, waarin iedereen zich veilig voelt. We vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de gemeenschap waarin we werken. Gelijkheid en diversiteit zijn kernwaarden voor ons, ongeacht iemands achtergrond, geaardheid, leeftijd, geslacht of geloof. Hierdoor ontstaat een werkomgeving waarin alle collega's met hun unieke talenten welkom zijn en waar verschillen worden gekoesterd. We moedigen kandidaten met diverse achtergronden van harte aan om te solliciteren.

Interesse?
Ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan snel via de sollicitatie button en dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je toch nog vragen over de functie? Mail dan naar recruitment@sezo.nl. De vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Op locatie
Buurtteam
24-36 uur, Buurtteam

of

Op locatie
Buurtteam
24-36 uur, Buurtteam