Overslaan naar content

Sociaal cultureel werker Stichting SEZO (32 uur)

Op locatie€ 2.910 - € 4.496 per maandEmancipatie32 uur, Emancipatie

Functieomschrijving

Als sociaal cultureel werker met aandachtsgebied mannen ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van activiteiten, gericht op activeren, empowerment en emancipatie van mannen. Je speelt een rol bij de preventieve aanpak huiselijk geweld en pleger aanpak die komende jaren met stakeholders ontwikkeld wordt.

Wie zijn wij?
Stichting SEZO staat voor het verbeteren het welzijn en de welvaart van mensen in Nieuw-West in brede zin. Wij helpen Amsterdammers in het stadsdeel Amsterdam Nieuw West bij vragen en acute situaties over zorg, geld, wonen, gezondheid, werk, ontmoeten en veiligheid. Onze organisatie is er voor mensen en families die steun zoeken of niet weten te vinden. We werken samen met de Amsterdammer naar een of meerdere oplossingen. Voor veel Amsterdammers uit Nieuw-West is de drempel om hulp te vragen groot.

Onze sociale basisactiviteiten zijn ondergebracht bij SEZO Emancipatie & Participatie, met Vrouw en Vaart en Daadkr8 als ontwikkelingscentra. SEZO Spel & Opvoeden geeft uitvoering aan de Spelinlopen en Speel-o-theken in Amsterdam Nieuw-West en biedt informatie, advies en ondersteuning. Daarnaast ondersteunen wij wekelijks Amsterdammers in verschillende WegWijsSalons.

Door samen te werken met formele en informele partijen in Nieuw-West verlagen wij de drempel en zijn wij er vroeg bij om ondersteuning te bieden.

Wij vinden het vergroten van zelfredzaamheid belangrijk. Krachtgericht in plaats van klachtgericht. Zo komt iedere Amsterdammer een stap verder

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het leggen en onderhouden van contacten met onze doelgroep, zowel individuen als netwerken, en je zoekt actief naar hen in de wijken. Door grondige analyses van de wensen, behoeften, problemen en ambities van de doelgroep kun je plannen en activiteiten ontwikkelen die hierop aansluiten. Hierbij betrek en begeleid je vrijwilligers om samen tot de juiste oplossingen te komen.

In nauwe samenwerking met relevante partijen in de wijk verstrek je informatie aan de doelgroep over beschikbare mogelijkheden, met speciale aandacht voor basisvoorzieningen. Je organiseert bijeenkomsten, waaronder dialogen, om mannen- en vrouwenemancipatie aan elkaar te verbinden en belangrijke maatschappelijke thema's aan te kaarten.

Een belangrijk aspect van je rol is het actief bijdragen aan de preventie van huiselijk geweld. Je richt je op het ontwikkelen van programma's ter bestrijding van huiselijk geweld en de aanpak van daders, met als doel de veiligheid en het welzijn van kwetsbare individuen te waarborgen.

Vereisten

Wat breng jij mee?

 • Je hebt Affiniteit met thema’s mannenemancipatie en preventie huiselijk geweld;
 • Ervaring met outreachend werken;
 • Kennis van de sociale kaart van Amsterdam;
 • Mondelinge, schriftelijke en sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van de doelgroep en het contact onderhouden met externe instanties;
 • MBO+ / HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een vergelijkbare werkomgeving;
 • Meertaligheid is een pré.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie midden in Amsterdam Nieuw-West in een leuk, multidisciplinair team!;
 • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk schaal 7/8, met een minimum van € 2.910,- en een maximum van € 4.496,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Individueel Keuze Budget welk je kan omzetten naar extra geld of vrije dagen. Dit is ruim 18,5% van je brutoloon;
 • Individueel Loopbaanbudget dat je kan gebruiken voor een opleiding waar jij energie van krijgt;
 • Deelname aan onze pensioenregeling en er is een reiskostenregeling;
 • Een laptop en smartphone;
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Werktijden die in overleg kunnen worden bepaald; wel zo prettig; 
 • Mogelijkheid om een gedeelte van de tijd thuis te werken;
 • En heel belangrijk: gezellige collega’s en een team waarin leren en ontwikkeling centraal staat. 

We streven als werkgever naar een diverse en inclusieve werkomgeving. In onze organisatie willen we een cultuur van openheid en respect creëren, waarin iedereen zich veilig voelt. We vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de gemeenschap waarin we werken. Gelijkheid en diversiteit zijn kernwaarden voor ons, ongeacht iemands achtergrond, geaardheid, leeftijd, geslacht of geloof. Hierdoor ontstaat een werkomgeving waarin alle collega's met hun unieke talenten welkom zijn en waar verschillen worden gekoesterd. We moedigen kandidaten met diverse achtergronden van harte aan om te solliciteren.

Interesse?
Ben jij net zo enthousiast als wij zijn? Solliciteer dan snel via de sollicitatie button en dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Heb je toch nog vragen over de functie? Dan kan je terecht bij Teamleider emancipatie en participatie Marlijn van de Pol via telefoonnummer 0639011330 of m.vandepol@sezo.nl. De vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Op locatie
Emancipatie
32 uur, Emancipatie

of

Op locatie
Emancipatie
32 uur, Emancipatie